Latihan Tahun 2 Mata Pelajaran Teras

Latihan Tahun 2 Mata Pelajaran Teras

Latihan Tahun 2 Mata Pelajaran Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris. Perkongsian kami khas untuk semua rakan guru dalam menyediakan latihan-latihan untuk pelajar Tahun 2. Melalui artikel ini admin SGO berniat untuk berkongsikan bahan kerja rumah bagi latihan tahun 2 mata pelajaran teras seperti Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris.

Bahan-bahan ini dikumpulkan dari pelbagai sumber. Bagi kebaikan bersama admin SGO mengambil inisiatif mengumpulnya sendiri dan mengagihkan mengikut tahun-tahun dan kategori subjek.

Oleh kerana kita hampir memasuki bulan Mei, oleh itu kami sediakan bahan-bahan ini untuk memudahkan kerja guru menyediakan kerja sekolah pada cuti pertengahan tahun.

Oleh itu, dapatkan bahan latihan bagi murid tahun 2 di bawah ini dan pastikan sekali lagi semua bahan dikongsikan telah dimuat turun secara lengkap.

SGO juga ada menyediakan ujian-ujian dan latihan kerja sekolah bagi mata pelajaran teras yang lain seperti Ujian Diagnostik Bahasa Melayu Pemahaman Tahun 6.

Dapatkan “Latih Tubi Tahun 2 Semua Subjek Utama” disini


Kesemua bahan yang dikongsi disini adalah di dalam format ‘DOC’. Seperti bahan-bahan latih tubi yang lain, para guru sekalian boleh mengubahsuai kerja sekolah yang mahu diberikan kepada pelajar pelajar nanti.

Anda boleh menekan pautan dibawah untuk memuat turun bahan-bahan.

Matematik :

Dunia Sains Teknologi :

Bahasa Melayu :

Bahasa Inggeris : 

Manfaat Dikongsi Bersama

Akhir kata, guru-guru boleh berkongsi bahan-bahan ini kepada para sahabat untuk manfaat bersama dalam memberikan latihan untuk anak murid. Bersama-sama kita membantu rakan-rakan guru sekalian. SGO mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang tidak putus-putus membantu dan menyokong kami dalam sama-sama kita memartabatkan sistem pendidikan di Malaysia.