Latihan Karangan Bahasa Inggeris UPSR

Latihan Karangan Bahasa Inggeris UPSR
Latihan Karangan Bahasa Inggeris UPSR

Latihan Karangan Bahasa Inggeris UPSR ini mempunyai 50 contoh karangan yang boleh dijadikan sebagai latih tubi. Latih tubi dalam membuat karangan sangat penting bagi memastikan murid dapat menulis dengan baik.

Menulis karangan Bahasa Inggeris berbeza dengan Bahasa Melayu. Murid perlu mengetahu cara mudah dalam menulis dalam Bahasa Inggeris. Tidak semua murid dapat menguasai Bahasa Inggeris namun sekiranya murid diberi latihan yang berterusan pasti mereka dapat menguasainya.

Latihan ini boleh diberikan di dalam kelas sebagai latihan. Sekiranya guru mempunyai duit yang lebih boleh jadikan modul untuk diberikan kepada murid. Latihan ini juga boleh dijadikan kerja rumah murid sewaktu cuti sekolah.

3 4

Dapatkan Latihan Karangan Bahasa Inggeris


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Terdapat 50 contoh karangan Bahasa Inggeris di dalam satu PDF.

Download : 

Latihan 50 Karangan Bahasa Inggeris 

Semoga bahan yang dikongsikan ini dapat membantu murid dalam menulis karangan Bahasa Inggeris. Latihan yang berterusan perlu diberikan kepada murid walaupun latihan yang sama. Hal ini kerana latih tubi dapat mengukuhkan lagi pengetahuan murid untuk meningati sesuatu perkara.

Guru-guru boleh kongsikan latihan kepada guru yang lain. Perkongsian daripada anda mungkin dapat membantu guru-guru di luar sana. Sekiranya ada bahan latihan lain boleh kongsikan kepada kami untuk kami kongsikan di dalam SGO.

Akhir kata, terima kasih kerana terus menyokong kami. Sokongan daripada semua amat diperlukan oleh SGO dalam bersama-sama memajukan sistem pendidikan di Malaysia.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum