Latihan Bahasa Inggeris PT3

soalan-latihan-pt3-bahasa-inggeris
soalan-latihan-pt3-bahasa-inggeris

Latihan Bahasa Inggeris PT3  ini merupakan latihan sebenar kertas peperiksaan Bahasa Inggeris PT3. Latihan ini boleh dijadikan latih tubi kepada murid bagi memastikan mereka dapat mengikuti format yang betul PT3.

Kaedah latih tubi bertujuan untuk menyediakan latihan dan peneguhan secukupnya kepada murid tentang sesuatu pembelajaran spesifik supaya mereka secara automatik boleh menyebut atau memperingati semula maklumat apabila disuruh berbuat demikian.

Sebenarnya seseorang murid itu boleh juga membantu rakan mereka dalam kaedah latih tubi ini selain daripada guru dan ibu bapa. Jadi, latih tubi antara satu kaedah yang penting dalam memastikan murid memahami apa yang diajar.

Latih tubi ini boleh diberikan pada setiap bulan kepada pelajar atau selepas bulan 5. Latih tubi merupakan satu pendekatan yang sangat baik diamalkan oleh semua guru. Hal ini kerana kesannya sangat menakjubkan.

Dapatkan Latihan Bahasa Inggeris PT3


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download :

Set 1 : Soalan  , Jawapan

Set 2 : Soalan , Jawapan

Set 3 : Soalan , Jawapan

Semoga perkongsian dari admin kali ini dapat di manfaatkan oleh para guru terutama guru Bahasa Inggeris Tingkatan 3.

Jangan lupa share kepada kawan-Kawan pada group whasapp dan telegram. Klik button share. Saling bantu membantu antara satu sama lain.

Jika ada bahan yang terkini boleh hubungi SGO untuk dikongsikan kepada semua guru di Malaysia ini, Perkongsian daripada anda amat diperlukan oleh guru di luar sana. Sila emailkan sebarang bahan di sistemguruonline@gmail.com.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook |