Latih Tubi Tahun 6 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac

Latih Tubi Tahun 6 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac
Latih Tubi Tahun 6 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac

Latih Tubi Tahun 6 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac.

Berdasarkan pengalaman admin SGO yang lalu, kami merasakan cukup sukar untuk mendapatkan bahan bagi Pendidikan dan Pengajaran di Sekolah.

Tidak dikira sama ada ianya untuk soalan peperiksaan, soalan latihan, latihan akhir tahun, bank soalan dan sebagainya.

Oleh disebabkan itu, kami dalam Sistem Guru Online berusaha bersama sama dan ingin bersama sama sahabat guru sekalian menyediakan platform yang cemerlang bagi menyediakan bahan bahan PnP kita.

Dalam kesempatan ini, posting kali ini berfokuskan perkongsian bahan Latih tubi Tahun 6 bagi tiga subjek iaitu Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu dan Bahasa Ingger

Setiap bahan ini adalah dalam berbentuk Microsoft Words dan PDF. Namun walaupun setengah itu dalam kategori PDF para sahabat guru semua masih boleh mengubah suai bahan ini untuk kegunaan anda di sekolah.

Sebagai contoh, sekiranya kerja ini adalah bukan dalam format teks, anda boleh menggunakan ‘edit snapshot’ di dalam pdf dan copy paste ke dalam Microsoft Words.

Untuk kemudahan juga, para guru bolehlah bincangkan bersama panitia guru subjek lain sekiranya anda ingin menganalisis jumlah beban kerja rumah yang bakal diberi.

Ianya agar Kerja itu mencukupi tidak melebihi dan tidak terlalu sedikit sehinggakan pelajar terus mengabaikan pelajaran mereka.

Dapatkan Latih Tubi Tahun 6 Semua Subjek Utama


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Matematik :

Sains :

Bahasa Melayu :

Bahasa Inggeris : 

Diharapkan latihan ini dapat meringankan beban guru dalam membuat kerja cuti sekolah. Guru-guru boleh berkongsi dengan semua guru yang lain. Bersama-sama dalam memajukan sistem pendidikan Negara Malaysia.

SGO juga menyediakan bank soalan latihan kerja sekolah bagi mata pelajaran teras. Sekiranya guru berminat boleh dapatkan di pages Sistem Guru Online atau klik di link di bawah.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum