Latih Tubi Tahun 5 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac

Latih Tubi Tahun 5 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac
Latih Tubi Tahun 5 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Latih Tubi Tahun 5 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac.

Pelajar tahun 5 akan menghadapi Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) pada tahun hadapan. Dikesempatan itu, bolehlah kita semua memulakan ulangkaji yang baik sebagai permulaan pendedahan kepada saringan UPSR.

Sudah pasti, ujian UPSR dan ujian tahun 5 akan sedikit berbeza dari tahap kesukaran soalan dan tugasan sekolah.

Jadi untuk cuti bulan Mac yang bakal dilalui nanti, kami di SGO akan berkongsikan bahan latih tubi bagi subjek bahasa melayu, bahasa inggeris, sains dan matematik.

Sebagai tambahan kepada para guru, semua bahan ini boleh diubahsuai kerana kebanyakan bahan adalah dalam format Microsoft Words.

Sebagai idea tambahan, para guru bolehlah mengubahsuai satu dua soalan dengan menyelitkan soalan latih tubi dari tahun 6 dan menganggapnya soalan aras sukar dalam pemberian kerja sekolah kali ini.

Pastikan anda memuat turun semua latihan yang dikongsikan dengan lengkap iaitu dengan klik pada semua perkataan biru yang tersedia di bawah.

Dapatkan Latih Tubi Tahun 5 Semua Subjek Utama


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Matematik :

Sains :

Bahasa Melayu :

Bahasa Inggeris : 

Sekiranya guru rasa bahan ini berguna kepada semua guru di luar sana boleh kongsikan bahan ini kepada semua. Tidak susah untuk kita mendapat pahala hanya tekan butang share sahaja. Sama-sama kita bantu guru-guru di luar sana.

Akhir kata, SGO mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang tidak putus-putus membantu dan menyokong kami dalam sama-sama kita memartabatkan sistem pendidikan di Malaysia.

SGO juga menyediakan bank soalan latihan kerja sekolah bagi mata pelajaran teras. Sekiranya guru berminat boleh dapatkan di pages Sistem Guru Online atau klik di link di bawah.

(Link akan di update In sya Allah)

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum