Latih Tubi Tahun 2 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac

Latih Tubi Tahun 2 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac
Latih Tubi Tahun 2 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac

Latih Tubi Tahun 2 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac .

Salam persahabatan kepada semua rakan guru. Posting ini admin SGO berniat untuk berkongsikan bahan kerja rumah bagi latih tubi tahun 2 subjek matematik, sains, bahasa melayu, & bahasa inggeris.

Kami berharap semua bahan muat turun nanti lengkap dimuat turun agar bahan bahan bagi tujuan kerja sekolah adalah lebih lengkap dan punyai pelbagai pilihan.

Kesemua bahan disini adalah di dalam format Microsoft Words. Seperti bahan bahan latih tubi yang lain, ini bermakna para sahabat guru sekalian dapat mengubahsuai kerja sekolah yang mahu diberikan kepada pelajar pelajar nanti.

Bahan bahan ini dikumpulkan dari pelbagai sumber. Bagi kebaikan bersama admin SGO mengambil inisiatif mengumpulnya sendiri dan mengagihkan mengikut tahun tahun dan kategori subjek subjek.

Sebagaimana yang kita maklum sekiranya anda mencari cari pada laman web secara umum ianya biasanya tidak disusun mengikut fasa.

Disebabkan kita hampir menjelang kepada cuti bulan Mac, jadi spesifik kami sediakan bahan bahan ini untuk menyesuaikan tujuan kerja sekolah pada cuti bulan Mac.

Dengan itu, dapatkanlah bahan latih tubi bagi tahun 2 di bawah ini dan pastikan sekali lagi semua bahan dikongsikan telah dimuat turun secara lengkap.

Dapatkan Latih Tubi Tahun 2 Semua Subjek Utama


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Matematik :

Dunia Sains Teknologi :

Bahasa Melayu :

Bahasa Inggeris : 

Sekiranya guru rasa bahan ini berguna kepada semua guru di luar sana boleh kongsikan bahan ini kepada semua. Tidak susah untuk kita mendapat pahala hanya tekan butang share sahaja. Sama-sama kita bantu guru-guru di luar sana.

Akhir kata, SGO mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang tidak putus-putus membantu dan menyokong kami dalam sama-sama kita memartabatkan sistem pendidikan di Malaysia.

SGO juga menyediakan bank soalan latihan kerja sekolah bagi mata pelajaran teras. Sekiranya guru berminat boleh dapatkan di pages Sistem Guru Online atau klik di link di bawah.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum