Latih Tubi Tahun 1 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac

Latih Tubi Tahun 1 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac
Latih Tubi Tahun 1 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac

Latih Tubi Tahun 1 Subjek Matematik, Sains, Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris Bagi Cuti Sekolah Bulan Mac iaitu pada 17 Mac 2017 hinggalah 25 Mac 2017.

Disini admin SGO ingin mengingatkan para pelajar anda semua baru sahaja kali pertama memasuki alam persekolahan dan bulan Mac merupakan cuti pertama bagi mereka yang menjejakkan kaki ke alam persekolahan.

Oleh itu, mari kita berusaha bersama sama sahabat guru sekalian untuk menjangkakan beban kerja rumah yang sesuai bagi pelajar baru di sekolah kita.

Objektif kita adalah memupuk minat belajar pelajar pelajar kepada pendidikan dan juga meningkatkan perasaan suka untuk hadir ke sekolah.

Kemungkinan segala bahan dikongsi ini agak banyak jika kita terus hulurkan kepada pelajar pelajar dengan satu arahan sahaja.

Oleh itu, admin SGO berusaha mengumpulkan sebanyak mungkin bahan bahan kerja sekolah kemudian kami berharap para sahabat guru bolehlah memilih sebahagian dari bahan ini untuk diberikan tugasan kepada pelajar anda.

Seperti praktis yang norma dalam memberi kerja sekolah, para guru bolehlah kumpulkan bahan bersama sama dan berbincang dengan guru guru kelas agar pemberian kerja rumah akan selaras.

Semua bahan yang dikongsi disini adalah di dalam format Microsoft Words. Jadi mudahlah rakan rakan semua mengubah suai senarai kerja ini untuk memberi kerja sekolah nanti.

Dapatkan Latih Tubi Tahun 1 Semua Subjek Utama


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Matematik :

Dunia Sains Teknologi :

Bahasa Melayu :

Bahasa Inggeris : 

Sekiranya guru rasa bahan ini berguna kepada semua guru di luar sana boleh kongsikan bahan ini kepada semua. Tidak susah untuk kita mendapat pahala hanya tekan butang share sahaja. Sama-sama kita bantu guru-guru di luar sana.

Akhir kata, SGO mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang tidak putus-putus membantu dan menyokong kami dalam sama-sama kita memartabatkan sistem pendidikan di Malaysia.

SGO juga menyediakan bank soalan latihan kerja sekolah bagi mata pelajaran teras. Sekiranya guru berminat boleh dapatkan di pages Sistem Guru Online atau klik di link di bawah.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum