Latih Tubi Soalan Latihan Sains Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac

Latih Tubi Soalan Latihan Sains Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac
Latih Tubi Soalan Latihan Sains Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac

Latih Tubi Soalan Latihan Sains Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac ini merupakan satu usaha SGO untuk membantu guru di luar sana dalam menyediakan kerja rumah. Murid perlu diberikan kerja rumah supaya mereka tidak membuang masa waktu cuti sekolah.

Guru tidak boleh putus asa dalam memberi kerja rumah walaupun murid tidak laksanakan. Hal ini kerana guru perlu menunjukkan satu usaha kepada murid bahawa guru mengambil berat pasal mereka. Soal buat atau tidak itu guru perlu fikir kemudian.

Hal ini kerana kerja rumah merupakan satu usaha guru dalam membantu murid dalam belajar waktu cuti sekolah. Sekiranya tidak murid akan bermain sahaja tanpa mempedulikan hal belajar.

Disini admin kongsikan latihan Sains bagi tahun 1 hingga tahun 6. Diharapkan guru dapat memberi kerja rumah ini kepada murid-murid. Guru boleh semak soalan terlebih dahulu sebelum beri kepada murid. Sekiranya sesuai dengan murid guru boleh edarkan kepada mereka.

Dapatkan Latih Tubi Soalan Latihan Sains Tahun 1 hingga 6


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Download : 

Tahun 1 :

Tahun 2 :

Tahun 3 :

Tahun 4 :

Tahun 5 :

Tahun 6 :

 

Diharapkan latihan ini dapat meringankan beban guru dalam membuat kerja cuti sekolah. Guru-guru boleh berkongsi dengan semua guru yang lain. Bersama-sama dalam memajukan sistem pendidikan Negara Malaysia.

SGO juga menyediakan bank soalan latihan kerja sekolah bagi mata pelajaran teras. Sekiranya guru berminat boleh dapatkan di pages Sistem Guru Online atau klik di link di bawah.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum