Latih Tubi Soalan Latihan Matematik Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac

Latih Tubi Soalan Latihan Matematik Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac
Latih Tubi Soalan Latihan Matematik Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac

Latih Tubi Soalan Latihan Matematik Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac ini adalah hasil carian dari pelbagai sumber. Oleh kerana ianya sangat penting maka admin kumpulkan dan kongsikan disini.

Soalan latihan matematik bagi tahun 1 hingga tahun 6 ini mungkin sesuai diberikan kepada anak-anak murid semasa cuti bulan Mac ini. Hal ini kerana cuti yang lama mungkin menyebabkan murid lupa fakta-fakta matematik dan ini tidak bagus untuk pembelajaran mereka.

Oleh sebab itu, admin berharap guru-guru atau ibubapa mungkin boleh berikan sedikit kerja sekolah kepada mereka untuk dijawab semasa bercuti. Namun sila pastikan tahap pembelajaran mereka dahulu kerana takut nanti soalan latihan matematik ini diluar topik pembelajaran mereka di sekolah.

Dapatkan Latih Tubi Soalan Latihan Matematik Tahun 1 hingga 6


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Tahun 1 :

Tahun 2 :

Tahun 3 :

Tahun 4 : 

Tahun 5 :

Tahun 6 :

 

Selain itu, admin SGO ada juga berkongsi banyak lagi soalan-soalan latihan sains, bahasa inggeris dan bahasa melayu. Jika berminat mendapatkan soalan tersebut boleh terus pergi ke Bank Soalan Kerja Sekolah Bulan Mac.

Terakhir sekali, diucapkan terima kasih kepada semua rakan guru dan semua sekali yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam pengumpulan soalan latihan latih tubi ini.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum