Latih Tubi Soalan Latihan Bahasa Melayu Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac

Latih Tubi Soalan Latihan Bahasa Melayu Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac
Latih Tubi Soalan Latihan Bahasa Melayu Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac

Latih Tubi Soalan Latihan Bahasa Melayu Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac. Kerja rumah adalah salah satu cara guru membantu anak-anak belajar dirumah. Setengah mereka  tanpa kerja rumah mereka tidak akan sama sekali membuka buku kecuali anak-anak yang mempunyai ibubapa yang educated serta perihatin.

Kerja rumah merupakan tugasan yang diberikan oleh guru kepada pelajar untuk disiapkan
di luar waktu persekolahan. kerja rumah menjadi salah satu cara untuk mendisplinkan pelajar dalam usaha mengukuhkan daya ingatan pelajar terhadap pembelajaran mereka.

Mata pelajaran Bahasa Melayu perlukan latihan yang banyak bagi mengukuhkan lagi pengetahuan murid, terutamanya dalan latihan penulisan dan tatabahasa. SGO ada sediakan beberapa latihan dari tahun 1 hingga tahun 6 untuk kemudahan cikgu Bahasa Melayu.

Guru boleh memilih mengikut kesesuaian murid untuk dijadikan sebagai latihan. Guru juga boleh mengubah kandungan mengikut kesesuaian tahap murid.

Dapatkan Latih Tubi Soalan Latihan Bahasa Melayu Tahun 1 hingga 6


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Download : 

Pra Sekolah :

Tahun 1 :

Tahun 2 :

Tahun 3 :

Tahun  4 :

Tahun 5 :

Tahun 6 :

Semua latihan ini secara ikhlas SGO kumpulkan untuk guru Bahasa Melayu. SGO faham yang guru banyak kerja dan sibuk dengan kerja luar sehingga tidak sempat untuk membuat latihan untuk diberikan kepada murid.

Sekiranya guru rasa bahan ini berguna kepada semua guru di luar sana boleh kongsikan bahan ini kepada semua. Tidak susah untuk kita mendapat pahala hanya tekan butang share sahaja. Sama-sama kita bantu guru-guru di luar sana.

Akhir kata, SGO mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang tidak putus-putus membantu dan menyokong kami dalam sama-sama kita memartabatkan sistem pendidikan di Malaysia.

SGO juga menyediakan bank soalan latihan kerja sekolah bagi mata pelajaran teras. Sekiranya guru berminat boleh dapatkan di pages Sistem Guru Online atau klik di link di bawah.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum