Latih Tubi Soalan Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac

Latih Tubi Soalan Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac
Latih Tubi Soalan Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac

Latih Tubi Soalan Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 hingga 6 Cuti Bulan Mac ini merupakan latihan yang dikumpulkan untuk diberikan kepada murid-murid sepanjang cuti penggal bulan Mac. Cuti penggal selama seminggu ini perlu dimanfaatkan oleh murid dengan sebaiknya.

Kerja rumah ialah tugasan yang tersendiri dan tidak bergantungan. Sekiranya pelajar dapat melaksanakannya dengan bersungguh-sungguh, maka kerja rumah dapat membantu meningkatkan pencapaian pelajar.

Masalah utama guru ialah murid tidak membuat kerja rumah yang diberikan. Guru perlu lebih kreatif dalam memberi kerja rumah. Murid tidak laksanakan mungkin kerja itu terlalu susah atau mereka lupa untuk buat.

Salah satu cara yang guru boleh laksanakan ialah mengadakan mesyuarat PIBG dan memberitahu bahawa murid diberikan kerja rumah. Guru kelas juga boleh memberi buku catatan kerja rumah dan diberikan kepada ibu bapa untuk memeriksa.

Disini SGO dengan seikhlas hati mengumpul latihan Bahasa Inggeris yang boleh diberikan kepada murid. Guru boleh memilih soalan yang mengikut kemampuan murid.

Dapatkan Latih Tubi Soalan Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 hingga 6


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Download : 

Tahun 1 :

Tahun 2 :

Tahun 3 :

Tahun 4 :

Tahun 5 :

Tahun 6

Bahan-bahan yang dibekalkan ini boleh diubah mengikut kemampuan murid. Guru boleh edit sekiranya tahap soalan terlalu tinggi atau tahap soaaln terlalu rendah. Hal ini bergantung kepada keupayaan murid.

Sila kongsikan bahan ini kepada semua guru di luar sana. Perkongsian daripada anda semua amat diperlukan supaya kita dapat membantu guru yang mempunyai masalah dalam menyediakan latihan untuk dijadikan kerja rumah.

SGO juga menyediakan bank soalan latihan kerja sekolah bagi mata pelajaran teras. Sekiranya guru berminat boleh dapatkan di pages Sistem Guru Online atau klik di link di bawah.

Akhir kata, SGO mengucapkan terima kasih kerana terus menyokong kami. Kami doakan agar murid anda akan berjaya dengan cemerlang. In sya Allah.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum