Contoh Soalan Ujian Komputer Lesen Memandu

Contoh Soalan Ujian Komputer Lesen Memandu
Contoh Soalan Ujian Komputer Lesen Memandu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Contoh Soalan Ujian Komputer Lesen Memandu. Pada permulaan langkah menuju kepada pemilikan lesen memandu kereta atau motorsikal adalah bermula pada saringan ujian teoretikal ujian berkomputer.

Bagi kebiasaan masyarakat awam iaitu sesiap yang baru berniat untuk mendapat lesen, sudah pasti kita tidak mahu gagal dan berulang kali melakukan ujian yang sama.

Ini kerana, setiap kelas dan ujian yang bakal diambil sudah terdapat kos yang dikenakan. Andai kata kita mendapat markah yang rendah iaitu di bawah tahap lulus, ianya sangat merugikan masa, duit dan tenaga kita.

Pada posting kali ini, admin SGO ingin berkongsikan contoh soalan ujian berkomputer lesen memandu.

Sila baca kandungan artikel ini secara penuh bagi mengelakkan salah faham dan kehilangan langkah langkah yang penting daripada mengambil contoh soalan ujian memandu ini.

Kami akan berkongsikan ujian berkomputer melalui ‘software’. Edisi software ini adalah tahun 2017 dan kandungannya adalah sangat mirip dengan soalan sebenar yang bakal diuji nanti.

Sekiranya anda telah memasang ‘software’ ini pada komputer, anda boleh melakukan ujian kendiri sebanyak yang mungkin dan boleh menjamin kelulusan bagi ujian teoretikal memandu kelak.

Dapatkan software Soalan Ujian Lesen Memandu


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Download : Software Ujian Lesen Memandu

Sekiranya pautan diatas tidak berfungsi anda boleh cuba pautan alternatif ini.

Download : Software Ujian Lesen Memandu 2

Download : Software Ujian Lesen Memandu 3

Bagi anda yang ingin mengetahui bagaimana mengawal bahan ini, bolehlah rujuk video di bawah cara cara ‘install’ software ini.

Semoga perkongsian dari admin kali ini dapat di manfaatkan sepenuhnya dan membantu mereka yang dalam mendapatkan Lesen ‘L’.

Ayuh berikan kejutan dengan mencapai markah penuh ataupun sekurang kurangnya betul 42 dari 50 iaitu markah lulus.

Semoga bermanfaat  dan kongsikan bahan ini kepada sesiapa yang memerlukan.