Bank Soalan Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac

bank soalan tahun 6
Bank Soalan Tahun 6 Ujian 1

Bank Soalan Tahun 6 Ujian 1 Bulan Mac Tahun 2017 ini merupakan himpunan soalan-soalan bulan Mac bagi tahun 6. SGO sedaya upaya berusaha untuk membantu meringankan beban guru dalam menyediakan soalan kepada guru.

Soalan-soalan yang disediakan telah mengikut format KSSR yang terbaharu. Guru boleh muat turun secara percuma dengan menekan link di bawah.

Buat pengetahuan semua sekarang prestasi sekolah ditentukan daripada Gred Purata Sekolah (GPS) bukan lagi daripada peratus sekolah. GPS lebih kepada kualiti murid iaitu jumlah gred yang diperolehi oleh murid.

GPS (Gred Purata Sekolah)

Sistem Analisa Peperiksaan Sekolah (SAPS) yang baru digunapakai dalam Peperiksaan Pertengahan tahun ini menggunakan skala gred kebangsaan. Kedudukan pelajar dalam kelas atau tingkatan dikira mengikut gred pencapaian pelajar, bukannya lagi dikira mengikut jumlah peratusan pencapaian pelajar seperti amalan selalu.

12 1
Cara kira GPS

Guru boleh berkongsi bahan ini kepada semua guru di luar sana. Perkongsian daripada anda sangat diperlukan. Bahan yang disediakan ini memang khas untuk memudahkan kerja guru.

Dapatkan juga soalan tahun 5

Bank Soalan Tahun 5

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum