Bank Soalan Tahun 4 Ujian Bulanan Mac Tahun 2017

Bank Soalan Tahun 4 Ujian Bulanan Mac Tahun 2017
Bank Soalan Tahun 4 Ujian Bulanan Mac Tahun 2017

Bank Soalan Tahun 4 Ujian Bulanan Mac Tahun 2017 ini admin rasa terpanggil untuk kongsikan. Sebelum ini admin telah kongsikan di Sistem Guru Online Bank Soalan Tahun 3 yang mengandungi soalan-soalan ujian bagi ujian sumatif bulan Mac.

Admin SGO merasakan persediaan anak anak pelajar ke arah peperiksaan Ujian 1 Bulan Mac adalah perlu.

Sebagai makluman kepada seluruh pembaca posting ini, anda bolehlah kongsikan bahan bahan yang disediakan dari artikel ini sama ada melalui whatsapp, facebook, ataupun telegram.

Sebagai info tambahan, sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau ingin meluahkan apa apa persoalan mengenai bahan yang dicari cari bolehlah sampaikan ia kepada kami di dalam Forum SGO.

Baiklah, mari kita lihat berapa bilangan silibus pada tahap pendidikan tahun 4. Disini terdapat dua belas (12) subjek yang dikongsikan oleh pihak kami.

Kesemuanya adalah termasuk subjek asas yang akan terdapat dalam saringan UPSR pada tahun 6 nanti dan juga subjek sampingan sebagai penerokaan terhadap kebolehan tersembunyi pelajar pelajar.

Soalan soalan yang disediakan ini merupakan edisi terbaru tahun 2017 dan setiap bahan ini adalah didalam format ‘Microsoft Words’ kecuali soalan bagi pendidikan Muzik iaitu dalam format Adobe PDF.

Sila klik pada semua link yang telah disediakan pada kotak ‘Download’ dibawah untuk memastikan anda telah mendapat set soalan tahun 4 yang sempurna.

Jadi diharap selepas ini lebih jelas. Sekaligus diharap semua faham kenapa ujian bulanan kita panggil sebagai ujian sumatif dan bukan ujian formatif.

Alhamdulillah. Semoga perkongsian ini lebih bermakna buat semua. Mari kita sama-sama ucapkan terima kasih kepada para guru yang telah berkongsi soalan-soalan ini di dalam telegram, group facebook, dan blog.

Semoga urusan kalian dipermudahkan Allah. InsyaAllah

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum