Bank Soalan Tahun 3 Ujian Bulanan Mac

Bank Soalan Tahun 3 Ujian Bulanan Mac
Bank Soalan Tahun 3 Ujian Bulanan Mac

Bank Soalan Tahun 3 Ujian Bulanan Mac ini admin rasa terpanggil untuk kongsikan. Sebelum ini admin telah kongsikan di Sistem Guru Online Bank Soalan Tahun 2 yang mengandungi soalan-soalan ujian bagi ujian sumatif bulan Mac.

Admin SGO merasakan persediaan anak anak pelajar ke arah peperiksaan Ujian 1 Bulan Mac adalah perlu.

Disebabkan itu, admin SGO telah mengumpulkan segala contoh soalan peperiksaan bagi setiap subjek dan setiap tahun bagi ujian 1 Bulan Mac tahun ini iaitu 2017.

Disamping itu,seluruh soalan soalan yang dikongsikan kami adalah di dalam format Microsoft Words iaitu bertujuan ianya mudah ditukar ganti isinya oleh setiap guru guru yang mendapatkannya.

Bagi makluman guru guru, ataupun ibu bapa di luar sana subjek pengajian pelajar Tahun 3 yang terkini adalah terbahagi kepada 7 subjek.

Anda boleh dapatkan makluman mengenai 7 subjek berikut pada senarai muat turun soalan peperiksaan kami yang disediakan di bawah.

Jadi diharap selepas ini lebih jelas. Sekaligus diharap semua faham kenapa ujian bulanan kita panggil sebagai ujian sumatif dan bukan ujian formatif.

Alhamdulillah. Semoga perkongsian ini lebih bermakna buat semua. Mari kita sama-sama ucapkan terima kasih kepada para guru yang telah berkongsi soalan-soalan ini di dalam telegram, group facebook, dan blog.

Semoga urusan kalian dipermudahkan Allah. InsyaAllah

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum