Bank Soalan Tahun 1 Ujian 1 Bulan Mac 2017 KSSR

Bank Soalan Tahun 1 Ujian 1 Bulan Mac 2017 KSSR
Bank Soalan Tahun 1 Ujian 1 Bulan Mac 2017 KSSR

Bank Soalan Tahun 1 Ujian Bulanan Mac ini admin sengaja kongsikan kerana terlalu ramai yang mencari soalan peperiksaan sama ada guru, murid mahupun ibubapa. Diharap, dengan adanya bank soalan tahun 1 ini dapat menyelesaikan masalah anda semua.

Untuk mendownload soalan peperiksaan itu, anda hanya perlu pilih subjek yang anda mahukan dan kemudian pilih link download dan tekan. Semoga dengan adanya bank soalan tahun 1 ini memudahkan anda mendownload soalan peperiksaan yang anda cari.

Tips Bila Menjadi Pengawas Kelas Peperiksaan Tahun 1

Sebenarnya ramai yang tidak mampu menggalas tugas mengajar kelas tahun 1 kerana ianya memerlukan kesabaran yang tinggi. Mungkin sebab itu,jika dilihat apabila sebut sahaja kelas tahun 1 pasti guru yang mengajar ialah guru perempuan.

Admin tidak menyatakan guru perempuan lebih penyabar berbanding lelaki, tetapi mungkin kerana sifat semulajadi dan keibuan guru perempuan menjadikan mereka lebih sesuai menghadapi kerenah murid tahun 1. Apa kerenah mereka? Tepuk dada tanya selera.

Kali ini admin ingin kongsikan tips bila menjadi pengawas kelas tahun 1. Terutama guru yang tidak biasa atau tidak pernah mengajar kelas tahun 1.

  1. Pastikan anda tegas. Bukan masuk kelas terus buat lawak.
  2. Jangan duduk di depan kelas atau belakang kelas sahaja semasa menjaga peperiksaan sebaliknya banyakkan berjalan dan bantu mereka.
  3. Jangan malas untuk membantu mereka. Jika perlu baca dan bantu maka buatlah. Jangan terlalu bertegas.
  4. Faham bahawa mereka masih kecil dan belum biasa dengan sistem peperiksaan. Oleh sebab itu jika mereka bermain, mewarna,habis masa belum siap maka jangan dimarahi tetapi bantu mereka memahami matlamat dan peraturan peperiksaan yang ada.

Selain itu, dapatkan juga bank soalan lain disini.

  • Bank Soalan Tahun 1 hingga Tahun 5

Admin berharap semoga perkongsian ini dapat meringankan beban para guru untuk menyediakan soalan peperiksaan. Terima kasih kepada para guru yang berkongsi bahan. Semoga setiap perkongsian ini memberikan manfaat kepada anda dan keluarga anda.

Teruskan menyumbang. Jom sertai komuniti kami di bawah.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum