Bahasa Melayu Tahun 5 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Bahasa Melayu Tahun 5 Ujian 1 Bulan Mac 2017
Bahasa Melayu Tahun 5 Ujian 1 Bulan Mac 2017

Bahasa Melayu Tahun 5 Ujian 1 Bulan Mac 2017. Walaupun KSSR tidak perlu untuk mengadakan ujian dan hanya mengisi tapak pelaporan offline, namun terpulang kepada sekolah untuk mengadakan ujian bagi menguji tahap penguasaan murid. Guru-guru perlu berbincang dengan pihak pentadbir bagi menetapkan ujian yang hendak dijalankan.

Sekiranya mengikut jadual ujian daripada KPM, sekolah boleh mentadbir ujian sebanyak 4 kali. Ujian tersebut ialah Ujian 1, Peperiksaan Pertengahan Tahun, Ujian Ogos dan Peperiksaan Akhir Tahun. Semua markah ujian ini boleh dimasukkan ke dalam Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS).

Sesetengah guru berfikiran bahawa mentadbir ujian adalah merugikan masa kerana waktu Pengajaran dan pembelajaran tergangu. Namun, guru perlu melihat di sudut positif dimana ujian yang dijalankan ini bagi menilai keberkesanan aktiviti pengajaran dan pembelajaran tercapai. Guru dapat melakukan penilaian samada cara yang digunakan sesuai atau tidak dengan tahap kemampuan murid.

Bagi memudahkan guru SGO menyediakan semua soalan Ujian Bulan Mac. Memudahkan kerja guru merupakan salah satu matlamat SGO ditubuhkan.

Dapatkan Ujian Mac Bahasa Melayu 2017


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam word

Download : 

  1. Ujian Bulan Mac Bahasa Melayu 2017 Pemahamam
  2. Ujian Bulan Mac Bahasa Melayu 2017 Penulisan

Diharapkan perkongsian ini dapat membantu guru dalam mentadbir Ujian pada bulan Mac. Kongsikan bahan ini kepada semua guru di luar sana. Perkongsian daripada anda amat diperlukan oleh guru di luar sana.

Guru boleh dapatkan soalan Ujian Mac 2017 untuk semua Mata Pelajaran dan Semua Darjah.

  • Ujian Bulan Mac 2017

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum