Nota PT3 Pendidikan Islam Tingkatan 1 hingga Tingkatan 3

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Nota PT3 Untuk Murid-murid dan Rujukan Guru.Sistemguruonline telah mengumpulkan beberapa nota padat khas untuk murid-murid yang bakal menghadapi PT3 2017 ini.

Nota-nota telah dibahagikan mengikut tingkatan dan tajuk-tajuk pembelajaran.

Pada kali ini, admin SGO ingin kongsikan Nota PT3 bagi subjek Pendidikan Islam bagi tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Jadi kepada semua murid bolehlah download bahan tersebut menggunakan link yang diberikan.

Senarai Nota PT3 2016 Subjek Pendidikan Islam

Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan. Nota PT3 2016 adalah seperti berikut:

  1. Nota 1
  2. Nota 2
  3. Nota 3
  4. Nota 4
  5. Nota 5

 

Semua nota yang telah dikongsikan di atas merupakan bahan yang disediakan dalam bentuk pdf. Susunan dan penulisan nota ini adalah di dalam cara yang ringkas dan padat.

Sekiranya anda melihat dengan lebih teliti, penggunaan kata kunci pada setiap ayat telah dipilih bagi memastikan ayat dan isi kandungan ringkas dan padat.

Pada setiap nota, ianya adalah merangkumi kesemua bahagian dalam subjek pendidikan islam iaitu aqidah, ibadah, akhlak, sirah nabawiyah dan juga ayat al quran.

Bermakna bagi lima (5) nota yang disediakan di atas, anda akan dapat memperoleh 5 set nota ringkas PT3 Pendidikan Islam.

Oleh itu, pastikan semua bahan dimuat turun dan dikumpulkan oleh anda pada satu folder dalam komputer peribadi anda.

Kami di Sistem Guru Online mengharapkan perkongsian dari kami boleh memberi manfaat kepada sahabat guru sekalian dan mempermudahkan gerak kerja kita bersama.

Sila klik pada link posting terdahulu dari kami di bawah sekiranya anda ingin kembali kepada Himpunan Nota Padat PT3.

Pautan Post SGO: Download Nota Padat PT3 2017 Semua Subjek