Nota Padat UPSR 2017 Cemerlang Bahasa Melayu Pemahaman dan Penulisan

Nota Padat UPSR 2017 Cemerlang Bahasa Melayu Pemahaman dan Penulisan
Nota Padat UPSR 2017 Cemerlang Bahasa Melayu Pemahaman dan Penulisan

Assalamualaikum.

Analisis keputusan UPSR 2016 yang keluar baru-baru ini amat membimbangkan ramai guru, ibubapa dan masyarakat. Mengikut peratusan murid yang cemerlang semua 6A di peringkat kebangsaan hanyalah sebanyak 1.11% sahaja. Jumlah ini sebenarnya sangat kecil jika dibandingkan dengan pencapaian pada tahun-tahun lepas.

Namun begitu, sebagai seorang guru yang bertanggungjawab kita mestilah kuat semangat dan jadikan apa yang berlaku pada tahun lepas sebagai satu titik tolak perubahan. InsyaAllah UPSR 2017 kali ini akan lebih bererti dengan kejayaan anak-anak didik kita dengan mencapai keputusan yang lebih cemerlang.

Dari ini, SGO usahakan untuk mengumpul nota-nota UPSR dan satukan di bawah 1 post iaitu Nota Padat Bahasa Melayu khas untuk anak-anak yang mengambil UPSR 2017 ini. Ibubapa, guru-guru dan murid-murid sekalian disarankan untuk download guna komputer atau laptop kerana saiznya agak besar.

Senarai Nota UPSR Cemerlang Bahasa Melayu Pemahaman dan Penulisan

Sebelum ini SGO telah kongsikan pelbagai nota padat bagi UPSR 2017. Contohnya seperti nota padat upsr 2017 subjek Matematik, Sains dan Bahasa Inggeris. Jadi jika ingin dapatkan Nota Lengkap UPSR 2017 bagi semua subjek download di Nota Padat UPSR 2017 Semua Subjek.
Berikut ialah link-link download untuk nota-nota, tips, modul dan sebagainya.
Download : ( ada 6 links dibawah, download semua)

Bahasa Melayu UPSR 2016 | Nota Padat & Ayat Nilai Murni
Bahasa Melayu UPSR 2016 | Panduan Hebat Cara Bina Ayat dari Gambar Rangsangan

 

Semoga perkongsian Sistem Guru Online pada kali ini memberikan satu input berguna buat anda semua. Jangan lupa sebarkan nota pada upsr 2017 bahasa melayu ini kepada semua guru dan ahli keluarga menggunakan facebook atau medium whatsapp.