Koleksi RPH Sejarah Tahun 4

rancangan pengajaran harian rph sejarah tahun 4 lengkap setahun
rancangan pengajaran harian rph sejarah tahun 4 lengkap setahun

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Koleksi RPH Sejarah tahun 4  ini merupakan rancangan pengajaran harian Sejarah Tahun 4 untuk satu tahun. Antara perkara yang mesti dilakukan oleh seseorang yang bergelar guru pada setiap hari adalah pastinya menyediakan rancangan pengajaran harian. (RPH).

Untuk makluman semua, RPH ini perlu disediakan pada setiap kali waktu pengajaran dan pembelajaran. RPH perlu disediakan sebelum aktiviti pengajaran dan pembelajaran dilaksanakan. Jika pada hari itu, guru tersebut mempunyai 3 matapelajaran yang perlu diajar maka guru tersebut perlu menyediakan 3 RPH.

Penyediaan RPH ini sangat penting. Ianya merupakan perancangan di dalam kelas untuk aktiviti Pengajaran dan Pembelajaran. Hal ini bagi memastikan kelas akan berjalan dengan lancar. Penyediaan bahan untuk mengajar juga dapat disediakan sekiranya ada RPH lebih awal. RPH ini merupakan satu garis panduan kepada guru yang dirangka oleh guru sendiri untuk mengajar.

RPH ini juga akan dipantau oleh guru pebimbing pada setiap hujung minggu. Ini memastikan semua guru tidak lupa tanggugjawab utama iaitu penyediaan RPH untuk mengajar.

Dalam RPH ini akan terdapat tarikh, waktu, masa, topik dan kandungan pembelajaran, aktiviti yang dirangka, bahan bantu mengajar yang digunakan dan juga refleksi terhadap pengajaran yang telah dilaksanakan

Dapatkan Koleksi RPH Sejarah Tahun 4 


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Guru boleh mengubah aktiviti pengajaran dan pembelajaran mengikut kemampuan guru dan bahan bantu mengajar yang ada di sekolah.

Download : RPH Sejarah Tahun 4

Semoga perkongsian dari admin kali ini dapat di manfaatkan sepenuhnya dan membantu mereka yang memerlukan.

Guru boleh kongsikan kepada semua guru di luar sana. Perkongsian daripada guru dapat membantu guru yang di luar sana.

Semoga bermanfaat.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook |