Tutorial Membuat Design Menggunakan Microsoft Power Point Sahaja.

Download Pelbagai Bahan untuk Guru di Sini

"SGO Web Pendidikan No.1 di Malaysia Rujukan Guru, Murid dan Ibu Bapa"

whatsapp sistem guru online sgoDapatkan Update SGO Melalui Whatsapp

telegram sistemguruonline
 
Tutorial Membuat Design Menggunakan Microsoft Power Point Sahaja.

Hai semua. Semoga sentiasa dalam lindungan tuhanmu walaupun dimana saja berada.

Kali ini, SGO nak kongsikan bagaimana membuat design seperti kat atas dari A – Z hanya
menggunakan power point sahaja. SGO perasan ramai yang berkongsikan design
masing masing untuk perhiasan kelas dan sebagainya.
Cumanya, SGO rasa kalau tambah lagi idea seperti ni, lebih banyak idea akan tercetus antara kita dan mesti lagi power design yang bakal terhasil nanti kan.

Dapatkan Tutorial Membuat Design

Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Ok, jom kita tengok macam mana kita nak buat kalau nak design macam ni.Install kan text format fff_tusj di Microsoft anda. Dapatkannya melalui link download kat bawah ni .Lepas dah download format text ni. Jangan buat apa lagi ye. Follow e-tutorial supaya tak salah step.

Link download text fff_tusj Cara install yang lengkap terdapat dalam e-tutorial (pdf) kat bawah. Sila klik link kat bawah.
Link e-tutorial

 

Penerangan step by step semuanya di dalam e-tutorial tadi. Diharapkan semuanya boleh buatkan kita lagi banyak idea untuk buat design yang lawa lawa lagi kan. Seeloknya jangan bagi habis pada kita saja perkongsian ni. Boleh jugak bagitahu kawan dan silakan ‘share’ kepada sesiapa sahaja.

Teruskan menyokong SGO.
*p/s : Kalau nak follow betul-betul tutorial, SGO kongsikan terus icon yang digunakan untuk design ni. Boleh klik kanan, pastu ‘save image as’. 🙂
telegram sistemguruonline