Rancangan Pengajaran Tahunan Sains Tahun 3 2017

rpt rancangan pengajaran tahunan 2017
rpt rancangan pengajaran tahunan 2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Rancangan Pengajaran Tahunan Sains Tahun 3 2017 merupakan perancangan isi kandungan yang perlu di ajar dalam tempoh setahun. Daripada rancangan tahunan ini akan di buat rancangan mingguan. RPT ini sangat membantu dalam membuat rancangan pengajaran harian.

Sebagai seorang guru kita perlu untuk merancang setiap pengajaran dan pembelajaran yang hendak dilaksanakan. Perancangan perlu di buat sebelum pengajaran dan pembelajaran dijalankan. Hal ini bagi meastikan guru dapat menyediakan bahan dan keperluan untuk menjalankan aktiviti.

Sekarang, KPM sangat mementingkan pdpc abad ke 21. Oleh yang demikian guru perlu merancang menggunakan kaedah yang sesuai untuk menjalankan pengajaran abad ke 21. Pdpc abad ke21 ini sangat membantu murid dalam memahami sesuatu tajuk dengan aktiviti yang menarik.

Rancangan Pengajaran Tahunan ini perlu dibuat lebih awal sebelum sesi persekolahan bermula. Ketua Panitia boleh membuat satu bengkel untuk merancang dan membuat rancangan pengajaran tahunan ini.

Rancangan pengajaran tahunan Sains ini boleh diletakkan di dalam fail. Apabila guru mahu membuat RPH guru boleh rujuk RPT ini. Ini akan memudahkan guru dalam merancang aktiviti harian kerana segala kandungan terdapat di dalam RPT.

Dapatkan Rancangan Pengajaran Tahunan Sains Tahun 3 2017

Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Tekan link untuk download.

Guru boleh kongsikan rancangan pengajaran tahunan ini kepada guru-guru yang lain. Aktiviti yang dirancang boleh diubah mengikut tahap murid di dalam kelas. SGO sangat berharap Rancangan Pengajaran Tahunan Sains Tahun 3 2017 ini dapat membantu guru terutamanya guru Sains dalam merancang pengajaran harian Sains tahun 3.
Sekiranya ada guru di luar sana mempunyai RPT yang lebih lengkap dan RPT mata pelajaran lain boleh kongsikan kepada SGO. SGO akan cuba kongsikan kepada guru yang lain. Bantuan daripada semua guru dapat membantu meningkatkan lagi prestasi sistem pendidikan Malaysia.

Dapatkan juga:

RPT Sains Tahun 6 2017

Lawati juga laman KPM untuk mendapat info pendidikan terkini

http://www.moe.gov.my

Tekan butan share dibawah untuk kongsikan kepada rakan-rakan guru yang lain.
Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum