RPT Matematik Tahun 3 2017

RPT Matematik Tahun 3 2017
RPT Matematik Tahun 3 2017

Assalamualaikum dan selamat pagi.

RPT Matematik Tahun 3 2017 KSSR bagi sekolah kebangsaan di Malaysia. Ini adalah edisi terbaru iaitu bagi tahun 2017.

Para guru dan rakan rakan sekalian bolehlah mendapatkan secara lengkap Rancangan Pengajaran Tahunan bagi subjek Matematik pada kotak muat turun di bawah.

Format bahan ini adalah di dalam bentuk Microsoft Excel dan ianya adalah mesra pengguna. Ini kerana setiap bahan yang disediakan boleh dianggap berstatus draf dan boleh diubahsuai kepada edisi terakhir yang anda mahukan.

Dalam bahan ini, terdapat 43 minggu perancangan yang mana mengambil kira jadual tahun 2017 dan juga segala cuti persekolahan yang telah ditetapkan oleh KPM.

Bagi setiap bahagian pula, ianya terbahagi kepada Bahagian Minggu, Bahagian Bidang, Tajuk, Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran.

Oleh itu, silakan download bahan ini dan rakan rakan guru bolehlah ubahsuai kandungannya menepati tahun dan sekolah yang ditugaskan kepada anda.

Dapatkan RPT Rancangan Pengajaran Tahunan Matematik Tahun 3 2017

Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Tekan link untuk download.

Tekan butan share dibawah untuk kongsikan kepada rakan-rakan guru yang lain.
Disini admin SGO juga ingin memberi tips kepada para pelawat bagaimana memudahkan pengendalian dan pencarian bahan di website kami iaitu Sistem Guru Online.
Sebagai contoh, jika anda ingin mendapat bahan RPT bagi Tahun 2017, bolehlah pergi pada icon ‘Search’ pada bahagian atas sebelah kanan.
Kemudian masukkan kata kunci “RPT Tahun 3” sebagai contoh dan tekan enter. Bahan bahan yang telah tersedia akan disenaraikan bagi memudahkan pengguna pengguna di SGO.
Selain itu, anda juga boleh menekan pada kategori kategori bahan pada website SGO. Sekiranya anda pilih pada kategori RPT, ianya juga akan memaparkan bahan bahan yang telah disediakan mengikut kategori tersebut,
Semoga bermanfaat dan jangan lupa kongsikan bahan ini kepada sahabat handai guru kita yang lain. Sekian terima kasih.
Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum