RPT Bahasa Arab Tahun 6 2017

rpt bahasa arab tahun 6
rpt bahasa arab tahun 6

RPT Bahasa Arab Tahun 6 KSSR bagi tahun 2017. Posting ini adalah mengenai perkongsian rancangan pengajaran tahunan bagi subjek bahasa arab.

Perolehan sumber bagi Rancangan Pengajaran Tahunan RPT ini adalah dari sekolah yang berdaftar dari PPD Gombak.

Format RPT ini disediakan dalam format Microsoft Words. Bahan ini amat sesuai bagi sahabat guru yang mengajar bahasa arab bagi peringkat Tahun 6.

Anda bolehlah mengedit bahan ini mengikut kesesuaian rancangan pengajaran anda dan juga boleh menukarkan simbol dengan menukar kepada kawasan Pejabat Pendidikan anda.

Selain daripada itu, jangan lepaskan peluang anda apabila melawat laman web kami iaitu Sistem Guru Online (SGO) dengan mendapatkan bahan RPT bagi subjek lain.

Link ke Posting Lain : RPT Pendidikan Islam Tahun 6

Disini, kami juga ingin menjelaskan sekiranya anda berminat untuk mendapatkan apa sahaja bahan di SGO, silakan tekan butang ‘search’ pada atas sebelah kanan dan masukkan apa sahaja kata kunci pencarian anda.

Dapatkan RPT Rancangan Pengajaran Tahunan

Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Tekan link untuk download.

Download RPT Bahasa Arab Tahun 6 2017

Semoga perkongsian RPT ini boleh memberi manfaat kepada sahabat guru sekalian dan memudahkan urus kerja kita bersama sama.
Tekan butang share dibawah untuk kongsikan kepada rakan-rakan guru yang lain.
Sekiranya anda merasakan ingin berkongsikan apa apa bahan kepada umum bagi membantu rakan rakan sejawat sekalian, bolehlah hubungi kami melalui apa apa cara seperti Forum, atau Page Facebook kami.
Kami di Sistem Guru Online amat terbuka untuk sesiapa sahaja berkongsikan bahan kerana kami percaya bantuan anda dengan medium laman web kami ianya mampu dihimpunkan dan dimanfaatkan lagi kepada sesiapa sahaja diluar sana.
Link ke page tersebut tersedia di bahagian paling bawah posting ini.
Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum