Download RPT Pendidikan Islam Tahun 6 2017

rpt rancangan pengajaran tahunan 2017
RPT Pendidikan Islam Tahun 2017

RPT Pendidikan Islam Tahun 6 KSSR bagi edisi Tahun 2017. Posting ini adalah mengenai perkongsian Rancangan Pengajaran Tahunan RPT bagi Tahun 6.

Bahan ini adalah tersedia dalam bentuk Microsoft Words dengan mempunyai halaman sebanyak 98 muka surat.

Seperti kebiasaan perkongsian RPT di Laman web SGO, bahan disediakan kebanyakannya dalam bentuk Microsoft Words dan ia pasti memudahkan kita untuk mengubahsuai bahan tersebut mengikut cita rasa kita.

RPT ini menepati silibus pengajaran dan pendidikan pnp yang ditentukan oleh kementerian pendidikan malaysia kerana meliputi semua bahagian dalam pendidikan islam serta diselaras untuk mempunyai bahagian hubungkait dengan iThink.

Bahagian dalam pendidikan islam yang dimaksudkan adalah Al Quran, Sirah, Akidah, Akhlak, dan Ibadah.

Dapatkan RPT Rancangan Pengajaran Tahunan

Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Tekan link untuk download.

Mari lihat perkongsian RPT kami yang lain di dalam Laman web Sistem Guru Online. Sebagai umpamanya seperti pautan link di bawah.
Bagi memudahkan lagi pencarian bahan yang diperlukan mudah sahaja di SGO. Anda hanya perlu menekan butang ‘Search’ pada bahagian atas sebelah kanan kemudian memasukkan kata kunci seperti ‘RPT’.
Kemudian anda boleh menekan butang Enter ataupun klik search. Paparan cadangan akan ditunjukkan pada keputusan carian dan bolehlah anda klik pada mana mana posting yang berkenan.
Sekiranya anda inginkan sesuatu dan sukar dijumpai, boleh juga hubungi kami secara terus dan kami akan berusaha untuk menyediakan bahan tersebut kepada anda secara percuma.
Cara untuk hubungi kami adalah dengan menyertai mana mana laman sosial yang digemari anda dan jumpa di platform SGO di sana.
Anda juga boleh berkongsikan bahan anda sekiranya anda ingin bersama sama kami berkongsikan bahan dan sama sama memudahkan urus kerja sahabat guru kita yang lain.
Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum