Soalan Percubaan UPSR Bahasa Melayu 2016 Negeri Sarawak

Soalan Percubaan UPSR Bahasa Melayu
Soalan Percubaan UPSR Bahasa Melayu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Soalan Percubaan UPSR Bahasa Melayu 2016 bagi  AR 3 Negeri Sarawak Daerah Saratok. Posting ini adalah mengenai perkongsian soalan peperiksaan UPSR Bahasa Melayu bagi kedua dua kertas.

Terdapat lebih dari 3 set soalan bagi pemahaman dan penulisan yang disediakan daripada link download di bawah.

Kami sangat berterima kasih kepada guru panitia bahasa melayu dari sekolah kebangsaan saratok untuk berkongsikan bahan ini kepada kami SGO.

Bahan ini disediakan dalam format Microsoft Words. Jadi para guru bolehlah mengubahsuai soalan ini untuk kegunaan sekolah anda.

Soalan Bahasa Melayu seperti yang diberikan dibawah. Link yang diberikan adalah link direct download.

Dapatkan Soalan Percubaan UPSR

Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

  Soalan Percubaan UPSR 2016 AR1 Negeri Sarawak Daerah Saratok Subjek Sains
Soalan Percubaan UPSR 2016 AR 3 Negeri Sarawak Daerah Saratok Subjek Bahasa Melayu

Bagi mendapatkan koleksi lengkap soalan percubaan UPSR semua subjek, SGO juga akan berkongsikan link post tersebut di bawah.

Soalan Percubaan UPSR Sarawak & PPD 2016 Semua Subjek

Bahan yang disediakan ini semuanya adalah contoh bagi soalan percubaan negeri sarawak. Ianya dipetik daripada daerah sama ada Saratok, Baram, Kapit ataupun Bintulu.

Kami mengharapkan perkongsian ini boleh memberi manfaat kepada semua guru dan rakan rakan. Anda bolehlah memanjangkan makluman ini kepada sesiapa sahaja untuk tujuan latih tubi ataupun pemantapan pemahaman.

Bukan sahaja kepada kalangan guru guru, bahan ini juga boleh dikongsikan kepada para ibu bapa yang mempunyai anak anak bakal menghadapi saringan UPSR pada tahun ini 2017 ataupun tahun hadapan 2018.

Sebagai tambahan, kami sentiasa terbuka untuk segala perkongsian atau luahan daripada guru semua mengenai apa apa sahaja berkaitan pendidikan.

Jika anda mempunyai bahan bahan pendidikan juga, jangan berlengah untuk menghubungi kami bagi tujuan siaran dan perkongsian bahan di platform SGO.

Sekian terima kasih dan teruskan menyokong kami di SGO.

Jangan lupa sertai kami di Telegram | Facebook | Forum