Himpunan Soalan Pelbagai Subjek Peperiksaan Tengah Tahun bagi Tahun 1,2,3,4,5 & 6 KSSR

Himpunan Soalan Pelbagai Subjek Peperiksaan Tengah Tahun bagi Tahun 1,2,3,4,5 & 6 KSSR
Himpunan Soalan Pelbagai Subjek Peperiksaan Tengah Tahun bagi Tahun 1,2,3,4,5 & 6 KSSR

Soalan Pertengahan Tahun merupakan satu penilaian atau peperiksaan yang biasanya setiap sekolah laksanakan. Ianya biasanya dilaksanakan pada awal sebelum cuti pertengahan tahun seperti di dalam kalendar persekolahan.

Soalan Peperiksaan Pertengahan Tahun KSSR

Alhamdulillah, disini SGO ingin lagi berkongsi sesuatu yang berguna insyaAllah. Kali ini SGO ingin kongsikan Himpunan Soalan Pelbagai Subjek Peperiksaan Tengah Tahun bagi Tahun 1,2,3,4,5 & 6 KSSR. Setiap soalan ini adalah hasil dari pengumpulan pelbagai sumber dan setinggi-tinggi ucapan tahniah dan terima kasih kepada para guru yang telah banyak berjasa untuk berkongsi soalan-soalan peperiksaan ini.

Link Download Soalan Peperiksaan Pertengahan Tahun Telah di Kemaskini ( Update 25/4/2017 )

Pihak SGO mohon maaf sekiranya sebelum ini ada link yang tidak dapat download soalan. Hal ini kerana ada folder files yang telah di remove mungkin berlaku kesilapan tanpa disedari atau tidak disengajakan.

Oleh sebab itu, SGO telah menambah baik perkongsian set soalan peperiksaan  pertengahan tahun. Mari kita download soalan peperiksaan ini. Sila ikut langkah-langkah yang telah diberikan.

Dapatkan Soalan Peperiksaan Pertengahan Tahun

Guru-guru dan ibu bapa boleh mendownload Himpunan Soalan Pelbagai Subjek Peperiksaan Tengah Tahun bagi Tahun 1,2,3,4,5 & 6 KSSR menggunakan link yang diberikan. Tekan link untuk download.

Himpunan Soalan Peperiksaan Tahun 1, 2, 3, 4, 5, dan 6 KSSR

Download 
  1. Tahun 1
  2. Tahun 2
  3. Tahun 3
  4. Tahun 4
  5. Tahun 5
  6. Tahun 6

Baiklah, jika mengalami masalah untuk mendownload sila beritahu kami. Tinggalkan komen anda di bahagian komen dibawah post ini. Ingat, setiap perkongsian anda adalah sangat kami alu-alukan dan hargainya.

Semoga segala usaha SGO dan para guru yang berkongsi bahan akan diberikan balasan pahala dan dilipat gandakan rezeki serta mendapat redha Allah swt. InsyaAllah.

Semoga bermanfaat.

sumber : kamigurumalaysia.com

Terima kasih kerana mendownload  Himpunan Soalan Pelbagai Subjek Peperiksaan Tengah Tahun bagi Tahun 1,2,3,4,5 & 6 KSSR