AWAS! KAMERA TERSEMBUNYI di Mana-mana. Hati-hati ketika Bercuti. Viralkan!

VIRALkan Tanda PRIHATIN!

Assalamualaikum.

SGO yakin, hampir semua orang suka bercuti terutama sekali rakyat Malaysia yang suka mencari kedamaian dan ketenangan dengan bercuti bersama keluarga tersayang. Namun begitu, percutian anda mungkin menjadi satu igauan NGERI sekiranya terjerat dalam pelbagai taktik kotor sebilangan orang.

Ya, VIDEO KAMERA TERSEMBUNYI yang boleh diletakkan di bilik tidur, dalam tandas dan ruang tamu di hotel, resort, atau mana-mana sahaja tempat. Ya, mahupun di tandas awam!

Kenapa? Dimana? Dan Siapa yang Terlibat???

Sebenarnya, boleh dikatakan tujuan asal KAMERA TERSEMBUNYI atau SPY CAMERA ini dibina adalah untuk tujuan tertentu. Sudah tentu matlamat asalnya adalah tujuan kebaikan seperti untuk merakam gambar penjenayah secara tersembunyi, merakam video pencuri yang suka memecah masuk rumah dan pelbagai lagi. Namun begitu, ianya sudah disalah gunakan untuk merakam video-video yang tidak sepatutnya seperti video orang sedang mandi dan sebagainya.

Kita memuji sikap pengusaha resort, hotel, dan pihak-pihak lain yang mengutamakan keselamatan dan privasi pengguna. Namun begitu hal ini tetap boleh terjadi sekiranya ada pekerja atau orang luar yang berniat jahat. Ya, jadi kita jangan menunding jari tetapi lebih baik kita berhati-hati.

 

Contoh Kamera Tersembunyi atau SPY CAMERA!

SGO hari ini ingin berkongsi beberapa jenis atau contoh Kamera Tersembunyi yang ada di pasaran. Jadi, kalau anda terjumpa. Jangan lupa ambil gambar sebagai bukti, dan segera buat laporan polis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TERKEJUT bukan!

Jadi, mari kita sama-sama jadi masyarakat prihatin! Sebarkan kepada kawan-kawan dan ahli keluarga kita.